İzlenmesi Gereken 15 Kore Dizisi

İzlenmesi Gereken 15 Kore Dizisi


   Bu yazımda sizlere daha önce izlediğim, beğendiğim ve sizin de izlemenizi tavsiye ettiğim 15 Kore Dizisi önerisinde bulunacağım. Umarım siz de beğenirsiniz. Diziler hakkında sizin de yorumlarınızı bekliyorummm
(Dizilerin sıralaması yok karışık yazıyorum)



Cheese In The Trap


Konusu:Üniversite öğrencisi Hong Seol ( Kim Go-Eun ) ve Yoo Jung ( Park Hae-Jin ) arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Fakir bir aileden gelen Hong-Seol, yarı zamanlı işlerde çalışıyor. Yoo Jung iyi görünüşlü, iyi notlar alıyor, atletik ve kibar bir kişiliğe sahip ama aslında karanlık bir tarafı var.

Kill Me Heal Me

Konusu: Çocukluğundaki travmatik bir olaydan sonra Cha Do Hyun un kişiliği yedi farklı parçaya ayrılır. Hayatının kontrolünü gizlice tedavi eden birinci sınıf bir psikiyatrist olan Oh Ri Jin'in yardımıyla yeniden kazanmaya çalışır. Aralarında romantik komedi tadında bir ilişki olur.


Moon Lovers:Scarlet Heart Ryeo

Konusu:Go Ha Jin adındaki bir kız boğulmak üzere olan bir çocuğu kurtarmaya çalışırken güneş tutulması gerçekleşir. Kendini Goryeo Hanedanlığının ilk zamanlarında bulur. Burada artık Hae Soo adında genç bir kız olarak yaşamaya başlar. Onun yaşam mücadelesi, prenslerin taht mücadelesi ve aşk hayatları anlatılmaktadır.


49 Days

Konusu:Ji-Hyun adındaki genç bir kız ölüm zamanından önce kaza geçirir ve komaya girer. Önce öldüğü için Ruh Bekçisi gelir ve Ji-Hyun'a, eğer üç kişi (ailesinden başka) önümüzdeki 49 gün içinde kendi ölümü için gözyaşı dökerse , vücudunun komadan uyanacağını ve tekrar yaşayabileceğini söyler. Ji-Hyun, nişanlısını ve en iyi iki arkadaşını düşünür ve tekrar yaşayacağından emin olur. Bundan sonraki 49 gün boyunca Ji-Hyun, üç kişiyi bulma arayışına sürekli intihar etmeye çalışan Lee-Kyung'un bedeninde yaşayarak bulmaya çalışır. Ama zamanla aslında onu gerçekten seven üç kişiyi bulmanın o kadar kolay olmadığını anlıyor 


W:Two Worlds

Konusu:Aynı dönemde yaşayan, ancak farklı dünyalarda yaşayan iki insanın hikayesidir.

Hello Monster

Konusu:Amerika'da ünlü bir profesör ve bir kriminoloji öğretmeni olan Lee  Hyun (Seo In-Guk) , Seul Emniyet Müdürlüğü'nün ceza soruşturma ekibine yardım etmek için Kore'ye geri geliyor. Yeni meslektaşlarından biride  Cha Ji-An (Jang Na-Ra) . Ama aslında  Lee Hyun, babasının trajik cinayeti ve küçük kardeşi Lee Min'in birden ortadan kaybolmasının ardındaki esrarı bulmaya geliyor.


It's Okay That's Love

Konusu:Jang Jae-Yeol bir gizemli yazar ve radyo DJyidir. Bir takıntıdan muzdariptir. Ji Hae-Soo, bir üniversite hastanesinde ünlü bir psikiyatrist. Jang Jae-Yeol ile tanıştıktan sonra ikisininde hayatı büyük değişimler geçiriyor.



Guardian: The Lonely and Great God (GOBLİN)

Konusu:Eski zamanlarda yaşayan, Kim Shin ( Gong Yoo ) savaşlarda rakipsiz bir general, ama genç Kral ( Kim Min-Jae ) Kim Shin'i kıskanıyor ve öldürüyor. Kim Shin, ölümsüz bir hayata sahip Dokkaebi (Goblin) oluyor. İlk başta kutsanmış olduğunu düşünüyor ama lanetlendiğini fark ediyor. 900 yıl boyunca ölmeyi bekliyor ama tek çaresi Goblin in Gelinini bulması.



To The Beautiful You

Konusu:Kang Tae-Joon (Minho) yüksek atlamada altın madalya sahibidir, ancak bir sakatlık nedeniyle çöküş yaşar. İdolüne yardım etmek için Koo Jae-Hee ( Sulli ) adında bir kız erkek kılığına girer ve Kang Tae-Joon un gittiği erkek lisesine kayıt olur. Sonra olaylar olaylar.


Flower Boy Next Door

Konusu:Ko Dok-Mi (Park Shin-Hye), Ocean Village'daki # 402 numaralı apartman dairesinde yaşayan çok önemli bir şey olmadığı sürece evinden çıkmayan biridir. Geçtiğimiz sonbahardan beri, Ko Dok-Mi, karşı dairede yaşayan komşusu Tae-Joon'da ( Kim Jung-San) dairesini gözetledi .Tae-Joon'da gözetleme Ko Dok-Mi'nin günlük rutininin bir parçası oldu.Video oyun tasarımcısı ve Tae-Joon un akrabası Enrique Keum (Yoon Si-Yoon) İspanya'dan Kore'ye gelir. Tae-Joon ile yaşamaya başlar. Oh Jin-Rok (Kim Ji-Hoon) asistanı Dong-Hoon (Ko Gyung-Pyo) ile 401 numaralı dairede yaşıyor. Oh Jin-Rok bir web yazarı yazarıdır ve Ko Dok-Mi'yi gözlemleyerek yeni çizgi romanını yazmaya başlar. Enrique Keum Ko Dok Mi yi Tae-Joon u gözetlerken yakalar sonra olaylar gelişmeye başlar.




Age of Youth 1 ve Age of Youth 2


Konusu:
Age of Youth 1:Başlangıçta birbirini tanımayan Üniversite öğrencileri Yoon Jin-Myung ( Han Ye-Ri ), Jung Ye-Eun ( Han Seung-Yeon ), Song Ji-Won ( Park Eun-Bin ), Kang Yi-Na ( Hwa Young ) ve Yoo Eun-Jae ( Park) Hye-Soo ) bir evi paylaşıyor.
    Jin-Myung hem çalışıyor hem okuyor. Uykusuzluk çekiyor. Ye-Eun kendini erkek arkadaşına adanmıştır. Ji-Won parlak bir kişiliğe sahip ve içmeyi sever. Yi-Na, güzel görünümü nedeniyle popülerdir. Eun-Jae çekingendir.
Age of Youth 2:1. sezonundan bir yıl sonrayı düşünün. Jin-Myung (Han Ye-Ri) Çin'den döndükten sonra başarılı bir iş bulur. Ye-Eun (Han Seung-Yeon), kötü eski erkek arkadaşının etkisinden dolayı bir yıl okuldan ayrıldı. Şimdi üniversitesine dönüyor. Ji-Won ( Park Eun-Bin ) hala bir erkek arkadaşı bulamadı. Eun-Jae ( Ji-Woo ) ilk aşkıyla ayrıldı ve duygusal acı içinde. Kızların yeni bir ev arkadaşı Jo Eun ( Choi A-Ra ). Daha önce Yi-Na ( Ryu Hwa-Young ) nın kaldığı odada kalır .


I'm Not a Robot

Konusu:Min-Kyu (Yoo Seung-Ho) bir finans şirketinin en büyük hissedarıdır. O yakışıklı ve zeki, ama insan alerjisi nedeniyle inzivada yaşıyor. Bu arada, Ji-A (Chae Soo-Bin) hevesli bir girişimcidir. Eski erkek arkadaşı Baek-Gyun'dan (Uhm Ki-Joon) bir telefon alıyor. Eski erkek arkadaşı android robotların dünyaca ünlü bir geliştiricisidir. Son yarattığı, Ji-A ile aynı fiziksel görünüme sahip olan android Aji 3'tür, fakat bir kaza Aji 3'ü bozmuştur. Min-Kyu  Aji 3 ten memnun olsaydı yatırım için para desteğinde bulunacaktı. Baek-Gyun, Min-Kyu'nun evine gidip Aji 3 gibi davranma karşılığında Ji-A'ya para teklif ediyor. Ji-A paraya ihtiyaç duyuyor ve teklifi kabul ediyor.


Secret Garden

Konusu:Zengin ve küstah Kim Joo Won'un (Hyun Bin) ve fakir ve alçakgönüllü bir dublör olan Gil Ra Im (Ha Ji Won) in hikayesi. Başlangıçta bir yanlış anlama sayesinde tanışırlar ve birbirlerinden etkilenirler. Ama farklı statüde olduklarını bildiklerinden birbirlerinden uzak durmaya çalışırlar ama beceremezler. Sonra bir takım garipler silsilesi dahada yakınlaşmalarına sebep olur.


Boys Over Flowers

***Benim bilinçli olarak Kore Dizilerini izlememi sağlayan diziyi listeme eklemesem olmadı tabiki de :D
Konusu:Geum Jan-Di (Hye-seon Ku) fakir bir aileden gelen bir kızdır. Çok iyimser ve kafasına koyduğunu yapan bir tiptir. Şans eseri özel bir liseye kabul edilir. Orada F4 olarak bilinen dört şaşırtıcı derecede iyi görünümlü ve zengin erkeklerin olduğu bir grupla tanışır. Grubun üyeleri:Lideri Koo Jun-Pyo ( Min-ho Lee ), dünyanın önde gelen şirketlerinden Shinhwa nın şımarık varisi. Gizemli ve nefes kesici yakışıklı Yun Ji-Hu ( Hyeon-jung Kim ), So Lee-Jeong ( Kim Beom ) ve Song Woo-Bin ( Kim Jun )
***Ben ikinci çocuğu destekliyordum


 The Great Jang-Geum(Saraydaki Mücevher)

***Seneleerr önce TRT de izlediğim ilk Kore Dizim ❤ Tabi o zamanlar daha dizinin Kore dizisi olduğunu bilmiyordum ama defalarca izlemiştim ve çok sevmiştim.

Konusu:Dizi Kraliyet sarayında çalışkan bir mutfak çırağı olarak çalışmayı başarabilen işçi sınıfı kastından bir kız olan Seo Jang Geum ( Lee Yeong Ae ) hakkındadır. Ancak kraliyet mutfağının uzun süredir iktidarını elinde tutan bir aileden gelen kıskançlık, Jang Geum'un Jeju Adası'na sürgün edilmesiyle sonuçlanır.
Oradayken, bir kadın doktorla arkadaş olur ve Jang Geum tıbta ilerler. Ve sınava girerek saraya hemşire olarak kraliyet sarayına döner. Adanmışlık ve azim ile Jang Geum, kraliyet mahkemesinde kadın doktor tarafından tutulan en yüksek pozisyona yükselmek için muazzam engellerin üstesinden geliyor, birçok kraliyet ailesinin hayatını kurtarıyor, genç bilim adamı Min Jeong Ho'nun sevgisiyle besleniyor (Ji Jin Hee).


Yorum Gönder

0 Yorumlar